Op zaterdag 16 maart 2024 vond het jaarlijkse Krokusfeest plaats voor de 6-jarigen die zedenleer volgen in Oostende. Dit lentefeest, georganiseerd door HV Ouders Oostende, bracht 90 enthousiaste deelnemers samen, verdeeld over twee groepen: 50 kinderen in de ochtend en 40 kinderen in de namiddag.

Het programma van het feest was zorgvuldig samengesteld om de kinderen een dag vol plezier en betekenis te bezorgen. De dag begon met een hartelijk onthaal, waarbij de kinderen vol verwachting arriveerden. Vervolgens werd het verhaal “Nootjes van geluk” verteld, een boeiend en inspirerend verhaal dat de verbeelding van de kinderen prikkelde en hen meenam op een avontuurlijke reis.

Na het verhaal werden de kinderen verdeeld in drie workshops die draaiden rond het thema van het verhaal: drama, spel en knutselen. In deze workshops konden de kinderen hun creativiteit en verbeeldingskracht de vrije loop laten, terwijl ze nieuwe vaardigheden leerden en samenwerkten met hun leeftijdsgenoten.

Na de workshops volgde een kort plechtig moment, waarbij de voorzitter van HV Ouders Oostende een speech hield, waarin hij de waarde van vriendschap, creativiteit en samenwerking benadrukte. Vervolgens zongen de kinderen samen het liedje “Knubbeke dat ben ik”, wat zorgde voor een vrolijke en harmonieuze sfeer.

Het hoogtepunt van het feest was het uitdelen van de rugzakken vol geschenken aan alle kinderen. De stralende gezichten van de kinderen bij het ontvangen van deze verrassingen waren hartverwarmend en lieten zien hoezeer ze genoten van deze speciale dag.

Ten slotte werd het feest afgesloten met een kleine receptie, waar de kinderen en hun families konden nagenieten van de dag onder het genot van wat lekkers. De sfeer was levendig en opgetogen, en alle aanwezigen keerden blij en voldaan huiswaarts, met mooie herinneringen aan een geslaagd Krokusfeest.

Het Krokusfeest 2024 was een prachtig evenement waarbij de kinderen uit het 1ste leerjaar die zedenleer volgen in Oostende samenkwamen om te spelen, te leren en te vieren. Het was een dag vol vreugde, vriendschap en inspiratie, die nog lang in de herinnering van alle deelnemers zal voortleven.

Klik hier voor de foto’s van het krokusfeest!

Klik hier voor het vervolg…

Categories: Foto'sNieuws

Related Posts

Foto's

Creanamiddag 2024: verslag + foto’s

Op woensdag 21 februari 2024 vond de creanamiddag plaats in Oostende, georganiseerd door HV Ouders Oostende. Deze middag stond volledig in het teken van creativiteit en bood een scala aan workshops waarin kinderen die zedenleer Read more...

Nieuws

Auditie Feest Vrijzinnige Jeugd 2019: Lj 6

Onze drama-wedstrijd in een gloednieuw jasje: