Verslag krokusfeest 2022 – zaterdag 19 maart

Na 2 edities die door corona niet konden doorgaan tenzij in een mini-versie in de eigen school was het nu opnieuw mogelijk een feest in het VLC De Geuzetorre te organiseren. Door de beperkingen van nog enkele geldende corona maatregelen op het moment dat we beslisten om het feest te laten doorgaan kozen we ook voor een andere formule. Het grote aantal feestelingen en de grote massa tijdens de receptie noodzaakten ons ook uit te kijken het feest een nieuwe wending te geven.

Alle deelnemende scholen werden opgesplitst in twee groepen. De ene helft van de kinderen kwam ’s morgens, de andere helft kwam in de namiddag. We werkten ook samen met de jongerenbeweging HUJO die ons hielp bij het organiseren van workshops. De kinderen mochten deelnemen aan 4 workshops, een creatieve activiteit met klei, een reeks actieve oefeningen met samenwerkingsspelletjes, als vrijdenker op zoek gaan naar de waarheid aan de hand van wetenschappelijke  proefjes en een luisterverhaal. Na twee workshops was het natuurlijk tijd voor een drankje. Als alle  4 de workshops afgelopen waren was er een uitgebreider drank en knabbelmoment. Tenslotte werd het feest afgerond met het samen zingen van het Knubbelied en de uitdeling van de geschenken en diploma’s tijdens een kort officieel moment.

De kinderen gingen tevreden naar huis met een heleboel geschenken in hun rugzak maar beleefden vooral een leuk feest waarbij ze de hele zelf centraal stonden. En dat is de hoofdbedoeling, een feest voor de kinderen waarbij zij in de belangstelling staan. Op die manier gaven ze zelf kleur aan hun overgangsmoment wat de betekenis is van het krokusfeest – lentefeest voor 6-jarigen.

 

Categories: Foto'sNieuws

Related Posts

Foto's

Foto’s krokusfeest 2017

Klik hier om de foto’s van het krokusfeest 2017 te bekijken.